Kontenjanımız dolmuştur!
Program Gün ve Saatleri
Eğitim programı, 25 Temmuz – 10 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Program takvimine buradan ulaşabilirsiniz.
Program Amacı
Hukuk Fakültesi mezunlarından beş yıllık mesleki kıdem almış olanlar, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yapılabilmesi için gerekli olan beceri ve bilgilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimdir.
Program Tanımı
Arabuluculuk, anlaşmazlık içinde bulunan tarafları konuşmak ve müzakerelerde bulunmak amacıyla bir araya getirip birbirlerini anlamak suretiyle kendi çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarındaki iletişimi kolaylaştıran uzmanlık eğitimi almış bağımsız, tarafsız ve objektif bir konumda bulunan üçüncü kişinin katkı veya katılımıyla yürütülen ve gönüllülük esasıyla yani ihtiyari olarak işlerlik kazanan bir uyuşmazlık çözme yöntemidir.
Arabuluculuk yönteminin amacı, kamu düzenini ilgilendirmeyen anlaşmazlıkların, adli soruna dönüşmeden çözümüne yöneliktir. Bu yöntem, devletin yargı yetkisi dışında uyuşmazlıkların çözümü konusunda yeni bir imkân sunmak olarak değerlendirilir.
Uyuşmazlığı yaratan tarafların çözüm sürecine dâhil olması ve yine kendi kendilerine menfaatlerini dengeleyerek çözümü temin etmeleri, kendilerini tatmin eden şekilde sonlandırmaları söz konusudur. Uluslararası unsurlu anlaşmazlıklarda dahi bu yönteme başvurulması mümkündür.
Program Hedef Kitlesi
Hukuk fakültesi mezunu olup, beş yıllık mesleki kıdemi olup, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerilerini, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemlerini, psikoloji, iletişim ve diğer alanlardaki teorik bilgileri, edinmek ve arabuluculuğun yapılabilmesi için gerekli olan becerinin kendilerine kazandırılmasını amaçlayanlardır.
Program İçeriği ve Süresi
Bu program toplam 84 saatten oluşmaktadır.
Modül 1 Çatışma Teorisi
Modül 2 Arabuluculuk Nedir?
Modül 3 Arabuluculuk Sürecinin Temel İlkeleri
Modül 4 Arabulucu Kimdir?
Modül 5 Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi
Modül 6 Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması (1)
Modül 7 Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2)
Modül 8 Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3)
Modül 9 Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4)
Modül 10 Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç / Anlaşma Aşaması (5)
Modül 11 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Farklılık ve Arabuluculuk
Modül 12 Uygulama Eğitimi
Modül 13 Arabuluculuk Mevzuatı
Modül 14 Arabuluculukta Etik
Program Ücreti:
Bu programın ücreti, 2.360 TL+KDV (%8) dir.
Yaşar Üniversitesi personeli ile eş ve çocukları, Yaşar Grubu çalışanları, Yaşar Üniversitesi öğrencileri ve Yaşar Üniversitesi mezunlarına %10 indirim uygulanacaktır.
Eğitim Yeri
Eğitimler, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü, Bornova adresinde verilecektir.
Eğitmen Kadrosu
- Prof. Dr. Serkan Odaman
- Dr. Öğr. Üyesi Berrin Özyurt
- Öğr. Gör. Dr. Mert Günerergin
- Öğr. Gör. Dr. Ela Burcu Uçel
- Arb. Av. Ayşe Çakıcı
- Arb. Av. Hülya Sapmaz
- Arb. Av. Şerife Özcan Tekeli
- Arb. Av. Aytül Arıkan
- Arb. Av. Deniz Yağmur
- Arb. Av. Ali Erinç Soyer
- Arb. Av. Sever Köz
- Arb. Av. Eren İlhan Güney
- Arb. Av. Sinem Hacıeminoğlu
Arabuluculuk Temel Eğitim kitabına ulaşmak için tıklayınız.
Bilgi için:
YÜSEM Ofisi:
Tel: (0 232) 570 75 00 – 05 / [email protected]
ÖNEMLİ NOT:
Kampüs turnike girişlerinde;
- Yerleşkeye giriş yapacakların tam aşılı olması (2 doz) veya,
- 2. doz aşısını yaptırmış ancak, Sağlık Bakanlığı sisteminde bağışıklık kabul edilen 14 günlük süreyi (2.doz aşıdan sonra 14 gün) henüz doldurmamış olanların, aşı kartını özel güvenlik görevlisine göstererek kampüse ve Yaşar Üniversitesi sorumluluk alanlarına giriş yapmaları veya;
- Geçirilmiş hastalık bağışıklığı olması (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya,
- Tam aşılı olmayan (hiç aşı yaptırmamış veya 1. doz aşısını yaptırmış) kişilerin 2. doz aşılarını yaptırıncaya kadar olan sürede, haftada 1 defa tekrarlanan negatif sonuçlu ve geçerli PCR test görüntüsü ile kampüse ve Yaşar Üniversitesi sorumluluk alanlarına giriş yapmaları,
- 18 yaşından küçük öğrenciler, kursiyerler ve ziyaretçilerin kampüse HES Kodu ve ateş ölçümü kontrolüyle alınmaları,
gerekmektedir.
Belirtilen sorgulamaların turnike girişlerinde yapılabilmesi için;
- https://heskod2.yasar.edu.tr/smarthescode/ adresinde bilgi girişinin tamamlanması gerekmektedir. Bunun için HES kodu güncel olmalıdır.
- HES bildirimi sisteme en az 1 gün önce yapılmalıdır.
- Yukarıda belirtilen kontrollerin yapılabilmesi için HES uygulamasında bulunan ayarların açık konuma getirilmesi gereklidir.
NOT: Üniversitemiz Koronavirüs Danışma Komisyonunun 15 Ekim 2021 tarihli toplantısında aldığı karar doğrultusunda, dersliklerde sadece kapalı su ikramı yapılabilmektedir.