Program Amacı: Kompost yapımı en çevreci ve en faydalı atık yönetimi yöntemidir. Özellikle tarımdan gelen bitkisel atıkların tekrar humuslaştırılarak toprağa geri verilmesi, tarımın karbon ayak izinin düşürülmesini, toprağın verimliliğini, üretimin sürdürülebilirliğini sağlar. Bu bağlamda tarımsal üretimde, yetiştiricilikten işleme ve pazarlamaya kadar paydaş olan herkes tarafından, kompost yapımının ve gerekliliğinin bütün yöntemleriyle ve her ölçekte uygulanabilecek şekilde öğrenilmesi önemlidir.
Program İçeriği ve Süresi: Bu programın süresi 2 saattir.
- Sürdürülebilirlik, tarım ve çevre
- Kompost nedir?
- Kompost yapımının nedenleri
- Nasıl yapılacağı (kompostlamanın mantığı, süreci, etkili olan koşullar,)
- Kompost yapımında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm yolları
- Kompost yapma yöntemleri
- Farklı ölçeklerde kompost yapımı
- Kompost kalite göstergeleri
- Kompostun kullanım alanları, faydaları
Program Tarihi: 9 Haziran 2021 , 10.30 – 12.30
Program Yeri: Program, Yaşar Üniversitesi’nin çevrim içi ortamında uzaktan eğitim ile gerçekleşecektir.
Eğitmen: Program kadrosu, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü’ nün onayı ile YÜSEM tarafından oluşturulacaktır.
-
- Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner