YÜSEM MAKARNA ATÖLYESİ
Programın Amacı
Madde 1.
Bu atölyenin amacı, Hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak makarna ve sos çeşitlerini özelliklerine uygun şekilde hazırlayabilme, pişirebilme ve sunabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir atölye programıdır.
Hedef Kitlesi
Madde 2.
Bu atölyenin hedef kitlesi, 18 yaş üzeri ilgisi olan katılımcılardan oluşmaktadır.
Kontenjan
Madde 3.
Bu atölyenin kontenjanı, en az 12 en çok 16 kişiden oluşmaktadır.
Programın İçeriği
Madde 4.
Bu atölyelerin içeriği, makarna yapmanın söylemesi kadar basit olsa da bu eğitimde makarna yapmak, paketi tencereye dökmek kadar basit olmayacak. Çünkü “El Yapımı Makarnalar” atölyesinde İtalya’nın nam salmış makarnalarını sıfırdan ele alıyor ve en baştan, makarna hamuru yapımından başlıyoruz.
Makarna atölyesi kapsamında hem kesme makarna hamurunun açılması ve kesilmesi hem de dolgulu makarna hamurunun açılması ve doldurulması ve ardından hamurların uygun teknikle pişirilmesi ve sosla birleştirilmesi konularında teknik detaylar aktarılacaktır.
- Tagliatelle Arrabbiata (Kesme Makarna)
- Ravioli/ Tortellini (Dolgulu Makarna)
Program Gün ve Saatleri
Madde 5.
Bu atölye, Haziran – Eylül 2023 tarihleri arasında günde 3 saatlik “Tagliatelle Arrabbiata (Kesme Makarna) ve Ravioli/ Tortellini (Dolgulu Makarna)” konularını içeren tek atölye olarak gerçekleştirilecektir.
Program Süresi
Madde 6.
Bu atölyenin süresi toplam 3 saatten oluşmaktadır.
Program Ücreti
Madde 7.
Bu atölyeye katılım ücreti 925 TL + KDV (%8)’ dir.
Eğitim ücretine atölye de kullanılacak tüm malzemeler dahildir.
Eğitim Yeri
Madde 8.
Bu atölye, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında yapılacaktır.