YÜSEM Kurabiye Atölyesi
Programın Amacı
Madde 1.
Bu atölyenin amacı, Hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak kurabiye çeşitlerini özelliklerine uygun şekilde hazırlayabilme, pişirebilme ve sunabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı bir atölye programıdır.
Hedef Kitlesi
Madde 2.
Bu atölyenin hedef kitlesi, 18 yaş üzeri ilgisi olan katılımcılardan oluşmaktadır.
Kontenjan
Madde 3.
Bu atölyenin kontenjanı, en az 12 en çok 16 kişiden oluşmaktadır.
Programın İçeriği
Madde 4.
- Vanilyalı Kurabiye (Merdane ile Açılan Hamurlar)
- Chocolate Chıps (Drop Kurabiyeler) Çikolatalı kurabiye, Amerika’nın en ünlü kurabiyesidir. 1930’da Massachusetts’teki Tool House Inn’in sahibi olan Ruth Wakefield tarafından icat edilmiştir.
- Antep Fıstıklı Kurabiye (Kalıp veya El ile Şekil Verilen Hamurlar)
Program Gün ve Saatleri
Madde 5.
Bu atölye eğitimleri, Haziran – Eylül 2023 tarihleri arasında günde 3 saatlik “Vanilyalı Kurabiye, Chocolate Chips ve Antep Fıstıklı Kurabiye” konularını içeren tek atölye olarak gerçekleştirilecektir.
Program Süresi
Madde 6.
Bu atölyenin süresi toplam 3 saatten oluşmaktadır.
Program Ücreti
Madde 7.
Kurabiye atölyesi katılım ücreti 1.400 TL + KDV (%8)’ dir.
Eğitim ücretine atölyede kullanılacak tüm malzemeler dahildir.
Eğitim Yeri
Madde 8.
Bu atölye, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında yapılacaktır.