Programın Amacı
Çikolatanın tarihçesi, kakao çekirdeğinden çikolata oluşuna kadar geçen aşamalar, kaliteli çikolatanın özellikleri ile ilgili bilgilerin anlatıldığı, çikolata temperleme tekniğinin ve butik çikolata yapımının öğretildiği bir programdır. Ayrıca, çikolatanın besin içeriği ve sağlık üzerine olan olumlu etkileri anlatılacaktır.
Kontenjan: En az 11, en çok 15 kişiden oluşmaktadır.
Programın İçeriği
- Kakaonun tarihsel kökeni,
- Kakao ağacının yetiştirilmesi, hasatı
- Kakao çekirdeğinin kavrulması,
- Çikolata temperleme,
- Çikolata yapım teknikleri ile ilgili temel bilgiler,
- Butik çikolata yapımı konusundaki detaylar,
- Roches (el yapımı) çikolata yapımı (fındıklı, bademli, antep fıstıklı, portakallı, vb. çeşitleri ile)
- Truffles yapımı,
- Kalıp çikolata tekniklerinin uygulamalı olarak öğretilmesi ve
- Çikolatanın sağlık üzerine olumlu etkilerinin aktarılması sağlanır.
Program Günü: 1 Kasım 2019, Cuma
Saat: 17:30-21:30
Program Süresi
Programın süresi toplam 4 saatten oluşmaktadır.
Program Ücreti: 280 TL + KDV (%8)
Yaşar Üniversitesi personeli ile eş ve çocuklarına %20, Yaşar Grubu çalışanları, Yaşar Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına %10 indirim uygulanacaktır.
Eğitim Yeri: Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı
Eğitmen Kadrosu
- Doç. Dr. Seda Genç
- Öğr. Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu
- Şef Buket Sisalan (Bortar Çikolata Şefi)
Detaylı bilgi ve kayıt için YÜSEM’e başvurunuz.
Tel: (0 232) 570 75 00 – 05
Y Blok, 4. Kat, 437 C