Müzik Akademisi

Muzik_Okulu

YÜSEM Müzik Akademisi, akademik çalışmalarımız içerisinde, yurdumuzda eksikliği hissedilen genç ve küçük yaştaki öğrencilerimizin de yararlanabilmesine yönelik, bilime dayalı, yaratıcı, disiplinli ve denetlenebilir olmasıyla seçkinleşen bir programdır.

Bu çalışmalar ile öğrencilerimizin,
* Nitelikli müziği anlama, sevme ve takip edebilme konusunda iyi bir dinleyici olmalarını sağlamak,
* YÜSEM Müzik Akademisi’nda aldıkları eğitimle onlara hayatları boyunca sahip olabilecekleri değerli bir hobi kazandırmak,
* Küçük yaşlardan itibaren aldıkları bu ciddi eğitimle Profesyonel müzik eğitimine rahatlıkla geçmelerini sağlamak, hedeflenmiştir.

Birebir yapılacak olan 45 dakikalık derslerin yanında,  yeterli  gelişim gösteren öğrencilere  Yaşar Üniversitesi, modern ve mükemmel kampüsünde “KONSER” imkanları sağlanacaktır

Şu anda solfej ve enstruman dersleri alan öğrencilerimiz yeterli seviyeye geldiklerinde istedikleri takdirde ek ücret ödeyerek Gençlik Orkestrası, Oda Müziği ve Koro alanlarında da çalışabileceklerdir.

Müzik Akademisinde üç farklı eğitim verilmektedir.

* Sertifika Programı:

6-18 yaşları arasındaki yetenekli öğrencilere müzik eğitimi veren bir programdır.
Bu programa sınavla öğrenci alınır.Giriş sınavında öğrencinin hangi kurda eğitim göreceği jüri tarafından belirlenir.Eğitim programı 8 kur’dan oluşur.Her bir kur’a geçmek sınavla olur.

Sertifika/ Başarı Belgesi
8 kurdan oluşan bu programı devam ve başarı koşullarını yerine getirerek tamamlayan öğrencilere Başarı Belgesi/ Sertifika verilir.

SertifikaProgramı:
Öğrenciler sertifika programında kur atlama sınavı ile bir üst kura geçebilirler.
Kur atlama sınavı eğitmenin başvurusu üzerine açılır.
Öğrenciden sınavda beklenen;  bulunduğu kuru başarı ile tamamlaması ve  eğitmenin belirlediği parçaları jüri önünde çalacak düzeyde bir performans göstermesidir.

Hobi Düzeyinde Gelişim Programı :
Bu programda yaş sınırı ve giriş sınavı yoktur. Seçilen enstruman dersinin yanında solfej dersi isteğe bağlıdır.

Piyano: Payam Gül Susanni, Esra Kalkanoğlu Mamaç, Kübra Sultan Aytulun, Zeynep Acar, Ceyda Severge, Ece Özdeniz, Öykü Özkurtul

Klasik Gitar: Mehmet Sinan Kurşun, Mehmet Kılınç, Onur Önem

Caz ve Elektrik Gitar: Ozan Güncü

Keman: Zehra Sak Brody, Tamer Albayrak, Selda Burcu Engin

Keman ve Viyola: Pınar Dinçer

Çello, Çocuk Korosu ve Yaylı Çalgılar Oda Orkestrası: Serdar Mamaç

Perküsyon: Batuhan Toyhan

Şan: Burcu Ömür Zeybek

Caz Vokal: Direncan Mansuroğlu

Piyano, Solfej ve Kompozisyon: Deniz Kocaman

Latin Perküsyon ve Ritim: Zafer Gülenç

Trompet: Uğur Sayınbatur

Ders Saatleri :
Enstruman dersleri bireysel olarak haftada bir ders saati, solfej dersleri toplu olarak haftada bir ders saati olarak yapılır.
Bir ders süresi 45 dakikadır.

Konserler :
Her yıl düzenlenen konserlerde uygun görülen öğrencilerimiz gelişimlerini sergileme olanağı bulur ve sahnede  konser vermenin o eşsiz deneyimini yaşar.

Velilerimizden Gelişime Destek :
Yetenekli öğrencilerimizin gelişimleri açısından, genç müzisyenleri konserlere götürmelerini
ve sıklıkla müzik dinletmelerini tavsiye ederiz. Ayrıca başarılı bir eğitimin Veli-Öğretmen arasındaki  yakın işbirliği ile gerçekleşeceği de unutulmamalıdır..

Günlük Çalışmalar :
Bu eğitim programından en iyi şekilde verim alabilmek için öğrencilerimizin hergün belirli bir süre enstruman çalışmaları gerekmektedir. Günlük çalışma süresi öğrencinin seviyesine uygun olarak eğitmeni tarafından belirlenir.

Devam Koşulları :
Öğrenciler derslerin % 80’ine devam etmekle yükümlüdürler. Mazeretsiz olarak öğrencilerin gelmediği  dersler yapılmış kabul edilir ve telafi edilmez.Ancak Öğretmenler gelemedikleri derslerin telafisini yapmak zorundadırlar.

Tüm öneri ve dilekleriniz için :
Yukarıda da belirtildiği gibi eğitimin en önemli unsurlarından biri olan sizlerden gelen öneri ve şikayetleriniz bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu bilgilerin değerlendirilmesi amacıyla oluşturulmuş iletişim bilgileri aşağıdadır.

YÜSEM Müzik Akademisi Koordinatörü:
Doç. Zehra SAK BRODY

zehra.brody@yasar.edu.tr